Wil je een lening afsluiten? Kijk eerst goed wat je maximaal kan lenen

lening berekenen

Hoeveel kunt u lenen? Lening berekenen als u geen vaste baan heeft, omdat u bijvoorbeeld werkt als freelancer, zelfstandige, ondernemer of aannemer, dan wordt het deel van uw inkomen dat vast en permanent van aard is, bepaald om uw leencapaciteit te bepalen. Het kan zijn dat u een bedrag leent dat net genoeg is om rond te kopen. Tegenwoordig is de leencapaciteit vrij ruim, dus houdt daar rekening mee. Als u een vast inkomen heeft, dan kunt u er zeker van zijn dat dit wordt meegerekend in uw leencapaciteit. Een Persoonlijke lening aanvragen en Lening berekenen is dan in de meeste gevallen vrij makkelijk.

Gebruik een lening calculator

Gebruik een rekenmachine die berekent hoeveel u zich kunt veroorloven om u te helpen zien wat voor u zinvol is. Als u nu huurt, houd er dan rekening mee dat u extra kosten hebt voor het hebben van een huis die uw huisbaas nu betaalt, zoals onroerendgoedbelasting, reparaties en onderhoud. Bij een inkomen kan het zijn dat u een vastgesteld bedrag heeft dat uit het inkomen wordt berekend. In dit geval kunt u altijd geld lenen van uw huidige inkomen. Bij deze methode is het echter belangrijk de duur van de leenperiode vast te stellen. Dit geldt ook voor een Persoonlijke lening aanvragen.

Het totale inkomen telt

Persoonlijke lening aanvragen? Lening berekenen is niet moeilijk. Hoe hoger uw inkomen, hoe meer u kunt lenen. Om de hoogte van de lening te bepalen wordt uw totale inkomen gebruikt. Als u een partner heeft met een inkomen, kunnen beide inkomens worden meegeteld bij de berekening van uw leencapaciteit. Het financieringslastpercentage wordt dan gebaseerd op het hoogste inkomen plus 70% van het laagste inkomen. De berekening van uw leencapaciteit gaat meestal over vijf jaar. Als u dit cijfer als basis neemt, is het belangrijk dat u uw geld in een bepaalde termijn gebruikt. De verhouding tussen lening en inkomen is, zoals gezegd, meestal gebaseerd op de hoeveelheid geld die u binnenkrijgt.