Twijfels over het kopen van een auto?

Twijfels over het kopen van een auto?

Twijfel je om een auto te kopen? Omdat je er misschien niet heel veel gebruik van gaat maken, maar vind je het wel handig? Naast kopen, zijn er zoveel meer manieren om te beschikken over een auto. Denk bijvoorbeeld eens aan huren of delen!

Voor een korte periode auto nodig?

Als je een auto nodig hebt voor een kortere periode, is deze optie het meest geschikt. Voor een korte periode een auto aanschaffen is natuurlijk zonde. Vooral als je even op vakantie gaat, kan een auto huren heel geschikt zijn. Een voordeel hieraan is dat een autohuurbedrijf vaak een ophaal- en brengservice heeft, wat inhoudt dat je geen gedoe hebt met het wegbrengen en ophalen van de auto. Huren is zowel particulier als zakelijk mogelijk. Voor een particulier handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en zakelijk handig als je af en toe een lange afstand moet rijden naar klanten. Zakelijk een auto huren of als particulier? Voor beide kan het voordelig zijn.

Milieubewuster door het delen van een auto

Door een auto te delen in plaats van zelf een auto aan te schaffen, kun je de kosten met elkaar delen! Daarnaast ben je ook nog eens milieubewuster bezig, er rijdt tenslotte een auto minder op de weg. Zowel de aanschaf als de kosten voor brandstof kun je delen. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat je de auto net op het moment nodig hebt als wanneer de andere eigenaar hem nodig heeft. Maak hier dus goede afspraken over met elkaar.

Huren, delen of kopen? Ga leasen

Naast huren, delen of kopen kun je een auto gaan leasen. De voordelen van het leasen van een auto is dat je geen gezeur hebt met het onderhoud, je kunt eenvoudig van je auto af en je rijdt meestal in een nieuwe auto. Weet je nog niet zeker of leasen wel wat voor jou is? En wil je nog niet vastzitten aan een jaarcontract? Dan is shortlease een goed alternatief. Shortlease Leeuwarden, Groningen of Assen, op veel locaties is dit mogelijk!