Kapitaal verkrijgen voor je bedrijf

Ben je op zoek naar mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien middels marketingcampagnes? Wil je opschalen door te investeren in nieuwe machines? Er kunnen verschillende redenen zijn om naar kapitaal te zoeken voor je onderneming. Het blijkt vaak niet eenvoudig te zijn om nieuw kapitaal te verkrijgen. Een kredietverstrekker zoals Bridgefund.nl moet immers de zekerheid hebben, dat je deze lening terug kunt betalen. Daarbij willen de aandeelhouders van een besloten vennootschap enig zicht op een waardestijging van hun aandelen hebben bij het verstrekken van kapitaal. In dit artikel zetten we verschillende opties voor je op een rijtje, wanneer je op zoek bent naar kapitaal voor je bedrijf.

Investeringen vanuit je eigen spaarpot of via familie

Een van de makkelijkste manieren om aan kapitaal voor je bedrijf te komen, is het aanbreken van je eigen spaarpot. Je hebt naar niemand een verplichting om de lening af te lossen, of voor een stijging van de waarde van aandelen te zorgen. Ook kun je eens bij familieleden informeren, of zij budget achter de hand hebben om te investeren in je bedrijf. Houd er hierbij rekening mee, dat afspraken over leningen goed op papier moeten worden vastgelegd.

Op zoek naar venture capitalists

In plaats van het aanspreken van vrienden en familie, zou je op zoek kunnen gaan naar zogenaamde venture capitalists (VC). Dit zijn partijen die investeren in opkomende bedrijven, die vaak nog een groot groeipotentieel hebben. Het nadeel van het inschakelen van venture capitalists is dat zij vaak relatief snel een groei in de omzet willen zien. Door hun aandelen op een later moment te verkopen, proberen zij winst te maken over je bedrijf. Let wel, het inschakelen van een VC is vaak alleen interessant voor een start-up met een flinke omzet. Als eenmanszaak zal het lastig worden om aan kapitaal te komen via een VC.