Gratis manieren om jouw uitgaven bij te houden

Uitgaven bijhouden

Wanneer je jouw schulden wilt aflossen is het bijhouden van je uitgaven een van de eerste stappen die je zet. En dit wil je natuurlijk geheel kosteloos doen. Daarom geven wij je gratis manieren om jouw uitgaven bij te houden.

Pen en papier

Ja ken het uiteraard op de ‘ouderwetse’ manier doen. Alles wat je nodig hebt is een pen en een schrift. Schrijf al je uitgaven op. Van de koffie van 1 euro tot je kledinguitgaven. 

Na een maand krijg je een goed beeld van hoeveel je ongeveer uitgeeft in een maand. Nu is het de bedoeling dat je de uitgaven gaat bestuderen. Misschien kom je er wel achter dat je meer uitgeeft dan je dacht.

Spreadsheets

Ben je redelijk thuis in de hedendaagse technologie? Dan kan je ervoor kiezen om je uitgaven bij te houden in spreadsheets. Gebruik hiervoor Excel of bijvoorbeeld Google Sheets. Deze programma’s hebben gratis templates die je kan gebruiken om je uitgaven bij te houden. Googel Sheets is waarschijnlijk de beste keuze omdat het gratis is en overal met internet verbinding te bereiken is.

Apps

Er zijn tal van apps waarmee je jouw uitgaven kan bijhouden. Enkele voorbeelden zijn Mint, Exact en Wally. Kies natuurlijk voor een gratis app omdat je hiermee weer geld bespaart.

Apps bieden veel mogelijkheden. Zo zijn er apps welke je kan koppelen aan je bankaccount en dus automatisch je uitgaven bijhoudt. 

Tot slot..

Het kan moeilijk zijn om je financiën op orde te krijgen. Echter is het bijhouden van je uitgaven een goede eerste stap om te nemen. De kunst is om er gewoon me te beginnen en het uiteraard te blijven doen.