Auto financieren: wat zijn de mogelijkheden?

auto financieren

Stel je voor. Je hebt je droomauto gezien. Je hebt al wat geld gespaard maar dit is niet genoeg om je auto te kunnen financieren. Dan kan een lening voor je auto wellicht een uitkomst zijn. Een dergelijke lening wordt vaak ook wel een autolening genoemd. Kies je ervoor om je auto te financieren met een lening, dan zijn een persoonlijke lening of een doorlopend krediet de meest voor de hand liggende keuzes.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is het beste aan te raden wanneer je jouw auto wilt financieren. Met een persoonlijke rekening staat het rentepercentage en het leenbedrag vast. Daarnaast wordt de looptijd ook vooraf vastgezet. Een persoonlijke rekening is een stuk veiliger omdat je weet hoeveel je kwijt bent. Zo kom je met je auto financieren niet voor verrassingen te staan.Vaak geven mensen geld van hun lening uit aan andere zaken. Met een persoonlijke rekening voorkom je dit omdat de bedragen vaak zo staan afgesteld op de kosten van je auto. Zorg er ook voor dat je de lening hebt afgelost voordat de auto wordt verkocht.

Doorlopend krediet

Een andere keuze is een doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet kan het zo zijn dat je lening doorloopt nadat je de kosten van je auto hebt geleend. Daarnaast staat het rentepercentage niet vast. Zo kan de aanbieder jouw rentepercentage altijd veranderen. Wanneer dit negatief uitpakt kan dit natuurlijk voor veel extra kosten zorgen.

Auto financieren? Nog enkele laatste tips

Veel mensen kiezen ervoor om hun auto te financieren met een lening. Zo is het een van de meest voorkomende leningen van het moment. Ook bij autodealers bieden ze vaak de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor je auto. Pas echter wel op voor de rentepercentages die zij aanbieden. Het komt namelijk vaak voor dat deze nogal hoger liggen dan de gemiddelde prijzen op de markt. Wil je een lening vergelijken? Neem dan vooral rustig de tijd om opzoek te gaan naar een geschikte aanbieder.