4 manieren om sneller van je schulden af te komen

Snel van je schulden afkomen

Het is tegenwoordig zeer makkelijk om op wat voor manier dan ook in de schulden te komen. Studenten leningen, credit card leningen en zo zijn er nog tal van andere leningen waar veel mensen gebruik van maken. Het is dan ook makkelijk om een lening aan te gaan en geld verschuldigd te zijn. Maar hoe kom je hier snel uit? Wij geven je 4 tips om zo snel mogelijk uit de schulden te komen.

Geef minder geld uit

Zo simpel is het. Dat je te veel geld uitgeeft kan verschillende redenen hebben. Het is echter zaak om erachter te komen wat deze redenen zijn en hier wat aan te doen. Let niet enkel op grote uitgaven. Kleine uitgaven zoals boodschappen in de supermarkt zijn net zo belangrijk. 

Voorkom toekomstige schulden

Voordat je jouw huidige schulden aanpakt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je in de toekomst niet weer in de schulden komt. Heb je moeite met je uitgaven? Dan kan het helpen om verleidingen compleet te verwijderen. Zeg bijvoorbeeld je creditcard op of verwijder je creditcard gegevens van websites waar je vaak (onnodige) aankopen doet. Zorg er daarnaast voor dat je een buffer opbouwt voor voor onverwachte kosten. Denk hierbij aan een kapotte vaatwasser of auto. Wanneer je een buffer hebt voorkom je een nieuwe lening.

Meerdere leningen? Kies er eerst één

Wanneer je meerdere leningen moet terugbetalen, is het verstandig om de leningen één voor één terug te betalen. Zo houd je een beter overzicht. Kies er bijvoorbeeld voor om eerst de kleinste lening af te lossen. Zo krijg je snel motivatie wanneer je een lening hebt afgelost. Of ben je meer gemotiveerd door de hoogte van het percentage van een lening? Kies dan de lening waarvoor je de hoogste rente moet betalen.

Neem een side hustle

Wanneer je jouw schulden sneller af wilt lossen kan je ervoor kiezen om een side hustle te beginnen. Dit is een extra manier waarop je geld verdient naast je normale inkomstenbron. Zo kan je ervoor kiezen om een bedrijf op te zetten naast je normale baan of om bijvoorbeeld als taxi chauffeur bij Uber te gaan werken. Er zijn eindeloos veel manieren om geld bij te verdienen.